Salt och vitpeppar
2 msk vetemjöl
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl friteringsolja
Till såsen: 250 g färska champinjoner
1 msk finhackad gul lök
2 msk smör
2 dl grädde
3 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
11/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till: ris, ärtor, liten bukett persilja, citron.
1. Skiva champinjonerna. Skala och finhacka löken. Fräs dom tillsammans med smör i en kastrull. Till-
sätt grädde och vatten, smula i en tärning grönsaksbuljong och koka upp. Red av med majsstärkelse
löst i vatten och sjud i 5 minuter, smaka av med salt och vitpeppar.
2. Dela fiskfile'erna i 2-3 delar. Salta, peppra och vänd dem i vetemjöl, uppvispat ägg och veteströ-
bröd. Friter fisken ett par minuter i het olja. Tag upp och låt rinna av på hushållspapper.
3. Servera med ris, citron och ärtor. Fritera persilja någon sekund och lägg över på fisken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar