21/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
3 ägg
6 dl mjölk, 3 procent
3 msk smör
Till fyllningen:
2 dl hjortronsylt
150 g riven Västerbottenost
Att äta till:
Ruccolasallad, bladpersilja
100 g riven Västerbottenos till gratinering
1. Vispa samman mjöl, salt och hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i äggen ett och ett och avsluta
med resten av mjölken. Smält smöret och blanda i det i smeten, ställ svalt i 30 minuter innan pann-
kakorna gräddas.
2. Lägg en sträng med hjortronsylt och riven ost tvärs över varje crepes. Rulla försiktigt ihop och lägg
i en ugnssäker form.
3. Fördela riven ost över och gratinera i ugnen på 225 grader i cirka 5-6 minuter eller till dess osten
smält. Servera med ruccolasallad och persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar