fredag 20 november 2015

Pannkakor med hjortron och Västerbottenost. 4 personer. Tid 30 min + 30 min för smeten att svälla.

Till crepsen:
21/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
3 ägg
6 dl mjölk, 3 procent
3 msk smör

Till fyllningen:
2 dl hjortronsylt
150 g riven Västerbottenost

Att äta till:
Ruccolasallad, bladpersilja
100 g riven Västerbottenos till gratinering

1. Vispa samman mjöl, salt och hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i äggen ett och ett och avsluta
med resten av mjölken. Smält smöret och blanda i det i smeten, ställ svalt i 30 minuter innan pann-
kakorna gräddas.

2. Lägg en sträng med hjortronsylt och riven ost tvärs över varje crepes. Rulla försiktigt ihop och lägg
i en ugnssäker form.

3. Fördela riven ost över och gratinera i ugnen på 225 grader i cirka 5-6 minuter eller till dess osten
smält. Servera med ruccolasallad och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar