Entrecote Café de Paris är en klassiker som normalt serveras med välkryddat aromsmör. Här kryddar vi köttet med de mest framträdande kryddorna men hoppar över feta tillbehör. 4 personer. Tid 30 minuter.
4 skivor entrecote
smör och rapsolja
Till kryddblandningen:
1 krm salt
1 krm vitpeppar
1/2 krm curry
1/2 krm dragon
1/2 krm paprikapulver
1 riven vitlöksklyfta
Att äta till:
ugnsrostade potatisklyftor, broccoli, 4 tomater, bladpersilja.
Gör så här:
1. Blanda kryddorna och en riven vitlökklyfta. Gnid köttet med kryddblandningen och låt det vila 15 minuter i rumstemperatur. Snitta upp tomaterna, lägg i lite smör och salt.
2. Tvätta och dela potatisarna i klyftor. Ringla över rapsolja, salta och sätt in i 200 graders ugn i ca 20 minuter. När halva tiden gått sätts även tomaterna in i ugnen.
3. Stek köttet i lika delar smör och rapsolja, cirka 1 1/2 minut per sida i inledningsvis het panna. Sänk värmen när köttet fått färg och vänds. Servera med potatisklyftor, grillad tomat, lättkokt broccoli och bladpersilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar