fredag 6 mars 2015

Entrecote med café de paris

Entrecote Café de Paris är en klassiker som normalt serveras med välkryddat aromsmör. Här kryddar vi köttet med de mest framträdande kryddorna men hoppar över feta tillbehör. 4 personer. Tid 30 minuter.
4 skivor entrecote
smör och rapsolja
Till kryddblandningen:
1 krm salt 
1 krm vitpeppar
1/2 krm curry
1/2 krm dragon
1/2 krm paprikapulver
1 riven vitlöksklyfta
Att äta till:
ugnsrostade potatisklyftor, broccoli, 4 tomater, bladpersilja.
Gör så här:
1. Blanda kryddorna och en riven vitlökklyfta. Gnid köttet med kryddblandningen och låt det vila 15 minuter i rumstemperatur. Snitta upp tomaterna, lägg i lite smör och salt.
2. Tvätta och dela potatisarna i klyftor. Ringla över rapsolja, salta och sätt in i 200 graders ugn i ca 20 minuter. När halva tiden gått sätts även tomaterna in i ugnen.
3. Stek köttet i lika delar smör och rapsolja, cirka 1 1/2 minut per sida i inledningsvis het panna. Sänk värmen när köttet fått färg och vänds. Servera med potatisklyftor, grillad tomat, lättkokt broccoli och bladpersilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar