måndag 23 mars 2015

Kålpudding för 4personer. Tid 50 minuter

600 g fläskfärs
1 litet vitkålshuvud
1 liten gul lök
1 tsk finhackad färsk timjan
Salt och peppar
2 dl vatten
1/2 msk koncentrerAd kycklingfond
2 ägg
2-3 msk sirap
Smör och rapsolja

Till gräddskyn:
1 dl brynt kål
3 dl vatten
1 dl grädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 tsk kinesisk soya

Att äta till: kokt potatis, lingonsylt, salladsblad.


1. Skär bort rotstocken från kålen, strimla resten. Hacka gul lök och timjan. Bryn kål, lök
och timjan i lika delar smör och rapsolja i en gryta. Ta upp kålblandingen.

2. Blanda köttfärs, vatten och fond in samma gryta. Låt allt fräsa någon minut. Salta peppra och
blanda i äggen. Fördela köttfärsblandningen i en ugnssäker form och täck med brynt kål samt ringla
över sirap. (Spara en dl kål till såsen). Grädda kålpuddingen mitt i 175 graders ugn i 30-35 minuter.

3. Koka upp vatten, grädde, sparad kål och kycklingfond i en kastrull. Red med majsstärkelse och
sjud i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Sila skyn. Servera med kokt potatis, lingon
och sallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar