måndag 30 mars 2015

Snabba kycklinggrytan. 4 personer. Tid: 30 minuter

700 g benfritt kycklingkött
1 gul lök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
smör och rapsolja
2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och peppar

1. Skala och hacka löken. Skör paprikan i bitar. Riv eller finhacka vitlöken. Skär kycklingen i 2 centimeter stora tärningar. Tvätta redskap och händer noga efter hanteringen med rå kyckling.

2. Fräs kycklingen i ett par minuter med lika delar smör och rapsolja. Vänd ned gul lök och paprika
Och fräs någon minut till under omrörning. Avslutamed vitlök, timjan,vatten, grädde och fond. Koka upp, sänk värmen och sjud i 8 minuter.

3. Höj värmen något, red av med majsstärkelse löst i vatten och låt grytan småkoka några minuter till så att kycklingen är garanterat genomkokt. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller kokt
potatis, ärtor och blandade blad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar