3 klementiner
15 blå vindruvor
100 g färsk annans
4 msk granatäpplekärnor
50 g physalis
2 färska fikon
Till lagen:
1 dl vatten
1 dl ljust muscovadosocker
1 kanelstång
2 stjärnanis
Att äta till: 50 g vit choklad, vispad grädde och/eller vaniljglass, citronmeliss.
1. Koka upp vatten och socker. Se till att det löser sig helt. Lägg i kanelstång och stjärnanis. Ställ
kastrullen svalt och låt lagen kallna. Sila.
2. Förbered frukten. Skala, skär i mindre bitar och plocka bort fästen, hårda bitar och kärnhus. Lägg
allt i lagen och täck med plastfilm så att all frukt ligger unde ytan. Ställ svalt i 2-3 timmar.
3. Fördela frukten i fyra portionsskålar. Slå en matsked lag över och garnera med riven vit choklad och
citronmeliss. Bjud med vispad grädde och/eller vaniljglass till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar