måndag 11 januari 2016

Fruktsallad Tutti Frutti. 4 personer. Tid: 40 minuter + 3 timmar i kyl.

2 syrliga äpplen
3 klementiner
15 blå vindruvor
100 g färsk annans
4 msk granatäpplekärnor
50 g physalis
2 färska fikon

Till lagen:
1 dl vatten
1 dl ljust muscovadosocker
1 kanelstång
2 stjärnanis

Att äta till: 50 g vit choklad, vispad grädde och/eller vaniljglass, citronmeliss.

1. Koka upp vatten och socker. Se till att det löser sig helt. Lägg i kanelstång och stjärnanis. Ställ
kastrullen svalt och låt lagen kallna. Sila.

2. Förbered frukten. Skala, skär i mindre bitar och plocka bort fästen, hårda bitar och kärnhus. Lägg
allt i lagen och täck med plastfilm så att all frukt ligger unde ytan. Ställ svalt i 2-3 timmar.

3. Fördela frukten i fyra portionsskålar. Slå en matsked lag över och garnera med riven vit choklad och
 citronmeliss. Bjud med vispad grädde och/eller vaniljglass till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar