100 g ost, gärna lagrad
2 msk rapsolja
salt och peppar
1 tsk flisad, torkad chili
Till potatismoset:
800 g mjölig potatis, gärna King Edward
2 dl mjölk
Att äta till: 2-3 tomater, isbergssallad, ev. ketchup.
1. Snitta med ett par centimeters mellanrum, men spar någon centimeter på djupet så korven hänger
ihop. Stoppa skivad, lagrad ost i snitten, ringla över olja och krydda med salt, peppar och torkad
chili. Sätt in korven i 25 minuter på 175 grader.
2. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mosa, gärna med elvisp. Vispa
upp med kokande mjölk. Smaka av med salt och peppar.
3. Dela korven i portionsbitar. Servera med isbergssallad och tomater. Ketchup är okej.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar