salt
1 msk smör eller olivolja
Till såsen:
300 g bacon, 2 paket
1 gul lök
3 dl vatten
2 dl grädde
2 dl riven ost
1/2 msk vegetarisk bulljong i pulverform
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk hackad persilja
1 msk färsk timjan
svartpeppar
Att äta till: isbergssallad, små tomater, bladpersilja.
1. Strimla skivad bacon. Finhacka den gula löken. Fräs dem med en knapp matsked smör i en
kastrull. Tillsätt vatten och grädde. Koka upp och rör i riven ost, buljongpulver och majsstärkelse
löst i vatten. Sjud sakta i fem minuter.
2. Koka pastan. Låt rinna av i durkslag och tippa tillbaka i kastrullen med en klick smör och svart-
peppar.
3. Smaka av såsen med hackad persilja, timjan och svartpeppar. Fördela pastan i djupa tallrikar och
häll över såsen. Garnera med bladpersilja och bjud salladsblad och halverade körsbärstomater till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar