Salt och peppar
smör och rapsolja
Till skyn:
2 schalottenlökar
1 msk smör
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 tsk soja
1 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten
Att äta till:
2 små morötter
1 zucchini
1 rödlök
100 g champinjoner
Till gratängen:
600 g potatis skivad
1 msk hackad schalottenlök
4 dl grädde
1. Varva potatis med schalottenlök, grädde, salt och peppar i en ugnsfast form. Förgrädda gratängen 45 minuter i ugnen på 175 grader. Putsa, krydda och bryn köttet runt om i smör och rapsolja.
2. Hacka schalottenlöken och fräs med smör i en kastrull. Tillsätt vatten, fond och soja. Koka upp och
sjud sedan blandningen i tio minuter.
3. Skala, strimla och fräs grönsaker med rapsolja ett par minuter i kastrull utan lock. Kyl ned.
4. Vid servering värms gratängen i ugnen på 175 grader samtidigt med köttet tills kärntemperturen nått
60 grader. Ta ut köttet, linda in i folie och vänta tio minuter innan det skivas upp.
5. Koka upp skyn och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sila, salta och peppra. Värm grön-
sakerna i en kastrull med tre matskedar vatten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar