1 kg älgbiff
salt, vitpeppar
Kantrellsås:
200 g kantareller
1/2 gul lök
3 dl grädde
1-2 msk japansk soja
Forma biffen rund för att lättare kunna skär fina skivor, och knyt om med köttsnöre. Bryn biffen runt om
och stek sedan i gryta utan lock eller i en stekpanna. Värmen ska vara svag, biffen ska "puttra".
Stick in en köttermometer. När den visar 65 grader är biffen välstekt, 60 grader - medium och
55 grader - blodig. Ös biffen under stekningen.
Biffen går också bra att steka i ugn - då ska ugnstemperaturen vara 125 grader. Låt biffen vila
några minuter i smörpapper när den är klar.
Fräs kantarellerna i smör eller olja, de ska knäppa i pannan. Fräs sedan finhackad gul lök. Blanda
lök och kantareller och häll i grädde och soja. Låt puttra tills såsen känns färdig. Smaka av med salt.
Koka skalad potatis tills den känns halvfärdig. Skär sedan 1 cm tjocka skivor. Stek i panna med smör
eller olja, salt och färsk eller torkad rosmarin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar