onsdag 20 januari 2016

Fylld kalkon på amerikanskt vis. 8 personer. Tid: 3 timmar.

1 kalkon
100 g smör
2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Till fyllningen:
5 dl smulat franskbröd
200 g majs
1 dl rödvin
50 g hackade valnötskärnor
1 msk paprikapulver

Till såsen:
8 dl vatten
3 dl grädde
2 1/2 msk konc. kycklingfond
1 msk soja
2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten

Att äta till: 1 röd paprika, 2 gula paprikor, 150 g majskorn, 1 gul lök, 2 msk fett från fågeln, rostad
sötpotatis och butternuttpumpa.

1. Pensla fågeln med smält smör. Salta och peppra. Fyll den med brödet, majs, rödvin, valnötter
och paprikapulver.

2. Lägg fågeln på rygg i en långpanna. Pensla utsidan igen med smält smör innan du sätter in den
i ugnen på 175 grader. Beräkna stektiden till 45 minuter per kilo. Sista halvtimmen sänks ugns-
temperaturen till 150 grader. Ös och vänd fågeln flera gånger under stekningen.

3. Koka upp vatten, grädde, fond och soja. Red av med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda
i 5 minuter. Salta och peppra.

4. Tärna paprikor, hacka löken och stek dem tillsammans med majsen i fettet från kalkonen och
servera som tillbehör. Bjud även på ugnsrostad sötpotatis och butternuttpumpa till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar