fredag 22 januari 2016

Pasta med bacon i ost- och örtsås. 4 personer. Tid: 20 minuter.

400 g torr fullkornspasta
salt
1 msk smör eller olivolja

Till såsen:
300 g bacon, 2 paket
1 gul lök
3 dl vatten
2 dl grädde 
2 dl riven ost
1/2 msk vegetarisk bulljong i pulverform
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk hackad persilja
1 msk färsk timjan
svartpeppar

Att äta till: isbergssallad, små tomater, bladpersilja.

1. Strimla skivad bacon. Finhacka den gula löken. Fräs dem med en knapp matsked smör i en
kastrull. Tillsätt vatten och grädde. Koka upp och rör i riven ost, buljongpulver och majsstärkelse
löst i vatten. Sjud sakta i fem minuter.

2. Koka pastan. Låt rinna av i durkslag och tippa tillbaka i kastrullen med en klick smör och svart-
peppar.

3. Smaka av såsen med hackad persilja, timjan och svartpeppar. Fördela pastan i djupa tallrikar och
häll över såsen. Garnera  med bladpersilja och bjud salladsblad och halverade körsbärstomater till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar