tisdag 19 januari 2016

Fläskkotlett med blandade klyftor. 4 personer. Tid: 35 minuter.

600 g fläskkotlett utan ben
salt och svartpeppar
100 g färska champinjoner
2 syrliga äpplen
1 stor gul lök
1 tsk timjan
1 vitlöksklyfta
smör och rapsolja

Till såsen:
2 dl vatten
1 dl rödvin
1 dl grädde
1 tsk timjan
1 msk konc. kalvfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
sojakulör

Att äta till: 10 medelstora potatisar

1. Skala potatisen och dela dem i klyftor på längden. Sprid ut dem på ett ugnsfast fat och ringla över
en dryg matsked rapsolja. Salta och peppra och stek i ugnen på cirka 20-25 minuter.

2. Skär svamp, urkärnat äpple och gul lök i klyftor. Krydda med timjan, en riven vitlöksklyfta och stek
allt i panna med lika delar smör och rapsolja cirka 5-6 minuter.

3. Koka upp vatten, vin och grädde i en kastrull. Krydda med timjan och kalvfond. Red lätt med majs-
stärkelse löst i vatten och sjud fem minuter. Smaka av med salt och peppar. Färga såsen med soja-
kulör.

4. Skär köttet i grova strimlor och stek i smör och rapsolja på medelvarm panna i cirka 4-5 minuter.
Lägg upp svamp- och äppelgrunden på tallrikar och toppa med kött och sås. Servera klyftpotatisen
till.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar