fredag 15 januari 2016

Kyckling med ljus apelsinsås. 4 personer. Tid: 35 minuter

4 kycklingfiléer à 150 g
salt och vitpeppar
smör och rapsolja till stekning
pasta

Till såsen:
2 dl grädde
2 dl vatten
1 dl pressad apelsinjuice
1 msk konc. kycklingfond
1 msk grönpeppar
1/2 msk finstrimlat apelsinskal (gärna från eko-frukt)
1 msk vitvinsvinäger
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 1/2 msk vatten
salt

Att äta till: ärtor, bitar av apelsin.

1. Tvätta apelsinen noga. Strimla det ytterst skalet. Dela och pressa saften ur frukten.

2. Koka upp grädde, vatten, saften från frukten och fond i en kastrull. Tillsätt grovt hackad grön-
peppar, apelsinskal och vinäger. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud fem
minuter. Smaka av med salt. Koka pasta och ärtor.

3. Salta och peppra kycklingfiléerna runt om. Stek i lika delar smör och rapsolja. När de fått färg runt
om, sänk värmen till lägsta nivå och den fortsatta tillagningen sker under lock till dess den är helt
genomstekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar