fredag 22 januari 2016

Ostspäckad falukorv med potismos. 4 personer. Tid: 30 minuter.


600 g falukorv med hög kötthalt
100 g ost, gärna lagrad
2 msk rapsolja
salt och peppar
1 tsk flisad, torkad chili

Till potatismoset:
800 g mjölig potatis, gärna King Edward
2 dl mjölk

Att äta till: 2-3 tomater, isbergssallad, ev. ketchup.

1. Snitta med ett par centimeters mellanrum, men spar någon centimeter på djupet så korven hänger
ihop. Stoppa skivad, lagrad ost i snitten, ringla över olja och krydda med salt, peppar och torkad
chili. Sätt in korven i 25 minuter på 175 grader.

2. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mosa, gärna med elvisp. Vispa
upp med kokande mjölk. Smaka av med salt och peppar.

3. Dela korven i portionsbitar. Servera med isbergssallad och tomater. Ketchup är okej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar