måndag 11 januari 2016

Italiensk pastagratäng. 4 personer. Tid: 50 minuter

500 g penne pasta
1 msk olivolja
500 g kassler
1 gul lök
5 dl riven ost

Til såsen:
2 msk smör
21/2 msk vetemjöl
5 dl mjölk, 3 procent
2 dl grädde
11/2 msk konc. kycklingfond
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano alt. 1 msk färsk
salt och svartpeppar

Att äta till: 4-5 tomater, isbergssallad, persilja

1. Koka pastan i saltat vatten något kortare än vad som står på paketet. Låt rinna av i durkslag, lägg
tillbaka i kastrullen, häll i en skvätt olja och rör om.

2. Skär kanslern i små bitar. Finhackä löken och riv osten.

3. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med mjölk och grädde och se till att det blir en
slät sås som får sjuda i 5 minuter. Blanda ost, lök och kassler med pastan i pastakastrullen.

4. Tillsätt riven vitlök, oregano, fond och sås. Salta, peppra och tippa upp i ugnssäker form. Grädda
i cirka 35 minuter. Servera med skivade tomater, sallad o h persilja.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar