söndag 24 januari 2016

Kasslergratäng med ananas. 4 personer.

4 portioner ris
1 purjolök
1 orange paprika
1 röd paprika
2 msk smör
1 förpackning krossade tomater med smak av chili, ca 400 g
3 msk finhackad persilja
500 g kassler
1 burk skivad ananas

Sås:
2 dl vispgrädde
1/2 dl chilisås
2 msk sweet chilisås
2 dl riven lagrad ost

Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Ansa och strimla löken.
Tärna paprikorna.
Hetta upp smöret, fräs lök och röd paprika blankt och smidigt utan att det tar färg. Tillsätt krossade
tomater och finhackad persilja. Blanda samman ris med tomatsåsblandningen och lägg i en smord
ugnsfast form.
Skiva kanslern. Varva kassler och skivad ananas ovanpå risbädden. Strö över orange paprika.
Vispa grädden lätt och blanda samman med chilisås och sweet chilisås. Bred ut blandningen över
kasslern och ananasen.
Strö över riven ost, gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar