tisdag 12 januari 2016

Rödspättsgratäng med musslor. 4 personer. Tid 35 minuter.

600 g rödspättsfileer
1 tsk salt

Till såsen:
3 dl vatten
1msk vitvinsvinäger
2 dl grädde
1 tärning fiskbuljong
1msk majsstärkelse+2 msk vatten
1 burk musslor i vatten
salt och vitpeppar

Till moset:
800 g potatis av mjölig sort
2 äggulor
1 msk rapsolja

1. Koka potatisen mjuk. Slå av vattnet, mosa och rör i 2 äggulor och en matsked olja till ett smidigt
mos. Salta och peppra.

2. Rulla och lägg fiskfiléerna tätt i en kastrull. Slå på vatten, salta och sjud fisken en minut under lock.
Dra bort från värmen och låt dra ytterligare en minut. Lyft upp till en tallrik med hålslev.

3. Koka upp vatten, vinäger, grädde och en fiskbuljongtärning. Red av med majstärkelsen och sjud 
fem minuter. Salta och peppra.
Spritsa eller klicka ut moset längs kanten på ett ugnsfast fat. Lägg väl avrunnen fisk tillsammans med
musslor i mitten och slå sås över, utan att det kommer på moset. Gratinera i ugnen på 225 grader till
dess moset har fått färg.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar