tisdag 19 januari 2016

Chili con Carne. 4 personer. Tid: 2 timmar.

800 g högrev av nöt
1 gul lök
1 lagerblad
1 tsk grovkrossad svartpeppar
2 vitlöksklyftor

Till grytan:
500 g passerade tomater
2 gröna jalapeno
1 gul lök
1 grön paprika
rapsolja
1 tsk mald spiskummin
2-3 deciliter buljong från köttkoket
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt

Att äta till: ris ellr kokta vita bönor, bröd.

1. Skär köttet i bitar med tre centimeters sida. Lägg i rymlig kastrull, slå på vatten så det täcker och
koka upp under lock. Låt koka två minuter. Slå av vattnet och skölj kött och kastrull.

2. Börja om med nytt vatten. Grovhacka lök och lägg i kastrullen med lagerblad, svartpeppar och
vitlöksklyftor. Låt koka sakta under lock tills köttet är mört, vilket tar cirk 1,5 timme.

3. Hacka lök, jalapeno (utan kärnor och mellanväggar) och skär paprikan i bitar. Fräs med rapsolja i
en stekgryta. Vänd ned köttet. Tillsätt passerade tomater, 2-3 deciliter buljong från köttkoket samt
spiskummin. Låt koka upp, red av med majsstärkelse löst i vatten och låt grytan sjuda i 10 minuter.
Salta. Servera med ris och eller vita bönor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar