måndag 18 januari 2016

Kokt koljafile med veloutesås med räkor. 4 personer. Tid: 30 minuter.

700 g koljafile
1 tärning fiskbuljong
1 liten gul lök
1/2 tsk hel vitpeppar
1tsk salt
5-7 dl vatten

Till såsen:
3 dl vätska från koket
2 dl grädde
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 tsk vitvinsvinäger
1 knivspets cayennepeppar

Att äta till:
kokt potatis
200 g räkor med skal
1 citron
ärtor
4 skivor vitt bröd + smör

1. Koka upp vatten med fiskbuljong. Dela löken och lägg den i vätskan tillsammans med en halv 
tesked grovt stött vitpeppar och salt. Koka upp och sjud några minuter.

2. Dela fisken i portionsbitar och lägg i en annn kastrull. Sila den kokta vätska över fisken och låt den
sjuda i 3-4 minuter under lock. Skölj ur den först kastrullen och sila av hälften av vätskan från fisk-
kastrullen till denna. Koka upp med grädde och vinäger. Red lätt med majsstärkelse upplöst i vatten
och sjud 4-5 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.

3. Dela brödet på snedden i trekanter och stek lätt i smör.

4. Server fisken med veloute'såsen, räkor, stekt brödskivor, ärtor, citronklyftor och kokt potatis.




 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar