1 tärning fiskbuljong
1 liten gul lök
1/2 tsk hel vitpeppar
1tsk salt
5-7 dl vatten
Till såsen:
3 dl vätska från koket
2 dl grädde
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 tsk vitvinsvinäger
1 knivspets cayennepeppar
Att äta till:
kokt potatis
200 g räkor med skal
1 citron
ärtor
4 skivor vitt bröd + smör
1. Koka upp vatten med fiskbuljong. Dela löken och lägg den i vätskan tillsammans med en halv
tesked grovt stött vitpeppar och salt. Koka upp och sjud några minuter.
2. Dela fisken i portionsbitar och lägg i en annn kastrull. Sila den kokta vätska över fisken och låt den
sjuda i 3-4 minuter under lock. Skölj ur den först kastrullen och sila av hälften av vätskan från fisk-
kastrullen till denna. Koka upp med grädde och vinäger. Red lätt med majsstärkelse upplöst i vatten
och sjud 4-5 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.
3. Dela brödet på snedden i trekanter och stek lätt i smör.
4. Server fisken med veloute'såsen, räkor, stekt brödskivor, ärtor, citronklyftor och kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar