tisdag 12 januari 2016

Boeuf Lyonnaise. 4 personer. Tid: 25 minuter.

500 g stekt biff. alt rostbiff i bit
10 potatisar
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
några droppar vitvinsvinäger
smör och olivolja
salt och svartpeppar
persilja

Att äta till: 2-3 msk dijonsenap

1. Skiva potatisen. Ge den ett uppkok i saltat vatten. Skiva köttet, som på franskt vis skärs i trekanter
 med ett par centimeters sida. Skala och hacka den gula löken.

2.  Börja med att steka potatisen i lika delar smör och olja på medelvärme. Vänd flera gånger. Efter
åtta-tio minuter tillsätts den hackade gula löken och vitlöksklyftan som antingen rivs eller pressas. Ta
upp potatis och lök, håll varm.

3. Hetta upp pannan ordentligt, tillsätt mer smör och olja och stek köttet snabbt. Stänk över vinäger
och blanda i potatis och lök. Krydda med salt och svartpeppar. Servera med hackad persilja och gärna
med en klick fransk dijonsenap som tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar