tisdag 19 januari 2016

Skärgårdsmiljö. 4 personer. Tid: 15 minuter + 1 timme i kylen

230 g färdiginlagd sill eller neutral löksill
2 dl créme fraiche
3 msk majonäs
3 msk finhackad salladslök
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad soltorkad tomat
50 g ishavsrom

Till garnering:
hackad gräslök, dill, löjrom.

1. Finhacka salladslök, dill, gräslök och soltorkad tomat. Blanda hacket med créme fraiche och majonäs.

2. Ta upp den färdiginlagda sillen och torka av eventuella rester av lök och kryddor. Skär den i tunna
skivor om den inte redan är skuren i gaffelbitar. Vänd ned i marinaden och ställ kallt i en timme.

3. Serveras sillen ur burk behövs ingen extra garnering. Upplagd på fat kan man toppa sillen med
finhackad gräslök, dill och eventuellt löjrom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar