måndag 18 januari 2016

Örtpannkakor med keso. 4 personer. Tid: 25 minuter.

3 ägg 
1 dl kallt vatten
1/2 tsk salt
drygt 3 dl vetemjöl
6 dl standardmjölk
2 msk smält smör
1 msk fint hackad färsk basilika
1 msk fint hackad färsk timjan
smör till stekning

Att äta till:
neutral keso
salladsgrönsaker
örte

1. Vispa ägg och hälften av mjölken. Tillsätt allt vetemjöl och vispa till dess smeten är helt klumpfri.
Därefter tillsätts resterande mjölk, vatten, salt, smält smör och finhackade örter.

2. Grädda tunna pannkakor. Första omgången brukar kräva extra smör i pannan, men sedan klarar
smeten sig med det redan tillsatta smöret.

3. Vik ihop pannkakorna så att de får lite volym och servera med kall, neutral keso, blandade blad
och örter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar