måndag 18 januari 2016

Lamm- och rotsaksgryta. 4 personer. Tid: 35 minuter.

500 g benfritt lammkött
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 msk tomatpuré
200 g kålrot
100 g palsternacka
100 g morot
50 g rotselleri
1 vitlöksklyfta
1 tsk färsk timjan
1 1/2 msk majsstärkelse + 2-3 msk vatten
salt och vitpeppar

Att äta till: kokt potatis.

1. Skär lammköttet i bitar med ett par centimeters sida. Skala och skär kålrot, palsternacka, morot
och rotselleri i något mindre bitar.

2. Koka upp en liter vatten smaksatt med buljong. Sjud köttet i vätskan någon minut och skumma
av ytan noga. Därefter tillsätts tomatpuré, rotsaker, krossad vitlök och färsk timjan. Salta och peppra
lätt. Sjud allt sakta under lock i 20 minuter.

3. Lös majsstärkelse i vatten och red av. Därefter får den sjuda ytterligare i fem minuter, nu utan lock.
Servera med kokt potatis.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar