tisdag 12 januari 2016

Viltskav med lingon och kantareller

Viltskav:
500 g viltkött (t ex älg eller rådjur)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 stor gul lök
2 msk smör
3 msk messmör
2 dl créme fraiche
2 dl vatten
2 tsk kinesisk soya
1 dl lingon
200 gula kantareller
Persilja

Potatismos:
1 kg potatis
2 dl mjölk
1/2 dl grädde
1 tak salt
1 krm peppar
2 msk smör

Viltskav: skiva köttet tunt när det är halvtinat och skär det sedan i mindre bitar. Skala och finhacka
löken. Stek skavet i stekpanna i omgångar tills det fått fin färg. Salta och peppra efter smak. Bryn
också löken. För över skav och lök till en panna med lock. Tillsätt messmör, créme fraiche och vatten.
Koka på svag värme i 10 minuter under lock. Tillsätt soya och eventuellt mer salt och peppar. Rör i
lingonen.

Bryn kantarellerna i smör i het stekpanna och häll över skavet. Strö över klippt persilja. Servera viltskavet med potismos och rårörda lingon.

Potatismos: koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa med en stöt i pannan.  Värm
mjölk och grädde och rör ned i potatisen. Tillsätt smör. Smaksätt med salt och peppar. Vispa moset
luftigt.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar