lördag 23 januari 2016

Fläskfilé med heta nudlar. 4 personer. Tid: 15 minuter.

250 g torkade äggnudlar
500g fläskfilé
1 msk fisksås
2 msk ostronsås
1/2 tsk torkad, flisad chili
2 msk farinsocker
1 dl vatten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 bit purjolök
rapsolja

Att äta till: färsk koriander, blandade blad.

1. Koka upp vatten med lite salt. Ta kastrullen av värmen och lägg i nudlarna. Vänta två minuter
innan vattnet silas av.

2. Koka upp fisk-, ostronsås, torkad chili och farinsocker med en deciliter vatten.

3. Putsa och skär fläskfilén i ett par centimeter grova strimlor. Skär den gula löken i klyftor och purjo-
löken i strimlor. Hetta upp en wok- eller stekpanna, tillsätt olja och stek lök, purjolök och riv i vitlöken.
Lägg i köttstrimlorna, vänd runt och slå på såsen. Woka under omrörning tills köttet är genomstekt,
cirka tre minuter. Stek nudlarna i olja och lägg som grund på tallrikar. Täck med blandade salladsblad
och toppa med kött, sky och koriander. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar