tisdag 12 januari 2016

Chili- och dillkryddad lax. 4 personer. Tid: 20 minuter

500 g skinn- och benfri laxfile
1 tsk salt
1 tsk mald spiskummin
1 dl sweet chilisås
4 msk ostronsås (oyster sauce)
4 dillkvistar

Att ätt till: ris, gärna mjukt basmatiris, citron, varma grönsaker t ex blomkåls- och broccolibuketter.

1. Sätt på riset, det tar längst tid. Dela fisken i portionsbitar. Lägg i en form som tål ugnsvärme.

2. Krydda med salt och spiskummin. Ringla över sweet chilisås. Baka i ugnen på 175 grader i 10-12 minuter.

3. Lägg upp på tallrikar, garnera med dill, citron och en klick ostronsås. Servera med mjukt basmatiris
samt varma grönsaker som kokas "al denete" i välsaltat vatten.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar