tisdag 19 januari 2016

Hummersallad med kryddig Rhode Island. 4 personer. Tid: 10 minuter.

2 tinade humrar
2 hårdkokta ägg
1 påse blandade salladsblad, ca 150 g
1/2 gurka
2 tomater
2 stjälkar blekselleri

Till dressingen:
1 dl majonäs
3 msk chilisås
4 droppar tabasco
1 tsk citronsaft
2 msk finhackad röd paprika
ev cayennepeppar

Att äta till: rostat bröd, citron.

1. Hårdkoka äggen och låt dem svalna. Klyv hummern och plocka ut köttet från kropp och stjärt.
Knäck klorna, men de kan serveras med skalet kvar som dekoration. Skala och dela äggen i halvor.

2. Blanda majonäs, chilisås, citronsaft, tabasco och röd paprika till en dressing. Salt brukar det bli så
det räcker av hummern och chilisåsen och tabascon står för pepparsmaken. Vill man ha riktigt het
dressing kan man spetsa den med ytterst lite cayennepeppar.

3. Skär grönsakerna i bitar med 2-3 centimeter sida. Lägg upp salladsblandning i portionsskålar och
toppa med grönsakerna och hummer. Avsluta med lite dressing, ägghalvor, selleriblad, citron och
rostat bröd. Servera i skålar eller djupa tallrikar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar