måndag 11 januari 2016

Thailändsk Tom Yam soppa. 4 personer. Tid: 20 minuter.

Till soppgrunden:
11/2 lit vatten
1selléristjälk
1 gul lök
2 limefrukter
1 msk färskriven ingefära
3 msk konc. kycklingfond

Till räksoppan:
3 msk citrongräs, finhackat
1 msk fisksås
1 msk rostad chilipasta eller finhackad färsk chili
15-20 champinjoner
300g skalade räkor
1 kruka färsk koriander

1. Hacka selleri och gul lök. Rivet yttersta skalet från väl rengjorda limefrukter och pressa sedan ut
saften. Skala och riv ingefäran. Koka upp vatten och tillsätt allt som ingår i soppgrunden. Koka fem
minuter och sila.

2. Stöt citrongräset, dra bort det yttersta lagret och hacka resten riktigt fint. Skiva svampen och
hacka korianden grovt. Rostad chilipasta kan ersättas med finhackad färsk chili.

3. Lägg citrongräs, svamp och chili i en kastrull. Slå på soppgrunden och fisksås, och koka allt ett
par minuter. Avsluta med koriander och räkor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar