fredag 22 januari 2016

Piccata med tomatsås. 4 personer. Tid: 35 minuter.

4 tunna kalv- eller fläskschnitzlar
2 ägg
1 1/2 dl riven parmesanost
2 msk grädde
1 tsk paprikapulver
2 msk vetemjöl
salt och vitpeppar
smör och rapsolja

Till tomatsåsen: 
4 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 vitlök
1 liten gul lök
100 g rotselleri
1 liten morot
1 tsk salvia
1 krm socker 

Att äta till: ärtor, 4 kvistar timjan, 1 tsk socker, 1 tsk salt, pasta eller ris.

1. Hacka lök, rotselleri och morot och fräs med rapsolja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, vatten, riven
 vitlök och salvia. Sjud i 10 minuter utan lock. Smaka av med salt, peppar och socker. Sila såsen
före servering.

2. Vispa finriven parmesanost med ägg, grädde och paprikapulver. Ställ stekpannan på medelvärme
och klicka o smör och rapsolja. Salta och peppra schnitzlarna, vänd dem i vetemjöl följt av ostsmeten.
Lägg dem direkt i panna och stek i cirka 2 minuter per sida.

3. Ge ärtorna ett uppkok i saltat och sockrat vatten. Slå av vattnet så snart det kokat upp. Vänd ned
hackad timjan och rör om i kastrullen. Serveras med pasta eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar