torsdag 14 januari 2016

Rotmos med korv och senapssås. 4 personer. Tid: 1 timme.

2 kålrötter, ca 900 g
2 morötter
4-5 potatisar av mjölig sort
salt och peppar
1 msk smör

Att äta till:
600 g kokt fläskkorv
2 dl grädde
2 dl vatten (eller spad från kålrotskoket)
2 msk grovkornig senap
1 1/2 msk majsstärkelse+2 1/2 msk  vatten

1. Skala och skär kålrot och morot i mindre bitar. Lägg dem i kokande vatten och sjud i 10-15 minuter.
Därefter tillsätts potatisen skalad, men hel. Låt sjuda vidare under lock i 20 minuter.

2. Slå av vattnet i en skål och mosa rotsakerna med potatisstöt.  Blir moset för kraftigt kan det
spädas med kokvätska. Smaka av med salt och peppar.

3. Värm fläskkorven i vatten. Koka upp grädde, vatten och grovkornig senap i en kastrull. Tillsätt
smör och red lätt med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda i fem minuter. Skiva upp korven
och server rotmos och senapssås till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar