onsdag 13 januari 2016

Hummer med dragonmajonäs och rostat bröd. 4 personer. Tid: 20 minuter+1 timme för majonäsen att mogna.

4 kokta humrar, ca 340-400 g st.

Till majonäsen:
2 äggulor
1 tsk senap av Dijontyp
1 tsk vitvinsvinäger
3 dl rapsolja
2 krm salt
1/2 krm vitpeppar
1 1/2 tsk hackad, färsk dragon alt. 1 tsk torkad dragon

Att äta till:
bländade blad, citron, rostat bröd

1. Vispa samman äggulor, senap och vinäger. Salta och peppra. Rör om och vänta en stund 
saltet verkligen hunnit lösa sig.

2. Vispa ned rapsoljan i omgångar. Första bara droppvis, sedan i fin stråle, hela tiden under vispning.
Smaka av med dragon. Låt den stå svalt en timme före servering, så dragonsmaken hinner utvecklas.

3. Klyv humrarna med stor kniv. Enklast är att lägga dem på ett stadigt underlag. Vik ut stjärten. Stick
in knivspetsen i skölden och fortsätt sedan bakåt till den är delad. Plocka bort tarmen. Knäck klorna
med nötknäppare eller tång. Lägg upp och servera med dragonmajonäs, blandade blad, citron och
rostat bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar